14.09.2009 13:17

Мирослав Найденов: Министерството било брокерска къща

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Проверките показват, че това не е било министерство, а брокерска къща“. Това обяви вчера в предаването „Неделя 150” по БНР министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.


”Дължим на хората да се извършват проверки, а не само да гледаме напред и да махаме с ръка. Нека и мен да ме проверят, когато свърши мандатът ми – така трябва да бъде”, отбеляза той.


Проверките трябва да бъдат повсеместни, във всички министерства, каза в подкрепа на позицията му бившият вицепремиер по усвояване на еврофондовете Меглена Плугчиева.


Министър Найденов посочи, че въпросът за корупцията е бил основен при срещите на новите управляващи в Брюксел. По неговите думи в Държавен фонд „Земеделие“ наистина са се формирали огромни финансови интереси. Неслучайно Ахмед Доган каза, че около бившия директор има много пари, напомни той. Министърът определи фонда като „най-голямата банка, през която до 2013 г. трябва да минат пет милиарда евро, което е огромен финансов ресурс“.


Реформите ще засегнат огромни финансови интереси, потвърди от своя страна и новият шеф Калина Илиева. Тя не отговори чии са тези интереси, но изтъкна, че “твърдо възнамерява да ограничи всякакви възможности да се взимат решения за даден проект извън рамките на контролните процедури и извън изискванията на регламентите”.


По отношение на бившето ръководство на ДФ „Земеделие” очакваме Сметната палата да извърши проверка и ако има неправомерно раздавани средства, ще има последствия, каза още Найденов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за