Свързани новини

26.02.2009 10:37

Мнението на ДКЕВР за парното не било определящо

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това, че регулаторът споделя тревогите си е важно, но не и определящо. Аз не мисля, че този независим орган трябва да го преследваме заради това, че е определил цена на парното в съответствие с цената на природния газ. Това предаде агенция БГНЕС.


Така министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров коментира вчерашното изявление на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Константин Шушулов, който вчера изрази недоумение от отмяната на януарските цени на парното в София. Според министъра, държавният регулатор определя пределните цени на топлоенергията, но допълни, че под тази цена са паднали и останалите топлофикации в страната. Като пример той посочи дружеството във Варна, чиито цени тази година са с 20 процента по-ниски от останалите. Намаление има и в Бургас. Категорично са се отказали. Аз имам писмото, което са изпратили до "Кремиковци". На три места благодарят на правителството за сътрудничеството и за съдействието, което им е оказано, заяви министърът на икономиката и енергетика. Димитров допълни, че в писмото украинците са заявили, че нямат претенции към българското правителство. Като причина за отказа те са посочили вървящата реогранизация на холдинга. Продължаваме разговорите с бразилците, заяви министърът. Появил се е още един кандидат от Финландия, който според министъра е сериозен и "бихме могли да водим разговори с него". Според него в случая големият и важен въпрос е дали България ще остане важен играч в световен мащаб в производството на метали. Чуждите инвестиции в България през миналата година са 6 млрд. евро. Това е огромна сума. Знаете, че инвеститори се появиха от най-голямата и най-пострадала страна – Америка. В последните месеци на миналата година стартираха проект за 250 млн. евро, похвали се икономическият министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак