Свързани новини

17.07.2014 10:39

МОСВ с повишено внимание за възможни локални наводнения

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес главно около и след обяд и до полунощ отново ще има превалявания, по-значителни до 20-30л/кв.м за денонощие в западните и централни райони на Северна България, прогнозират от НИМХ, съобщават от Министерството на околната среда и водите.



По горното течение на река Тунджа, Рило-Родопския масив и Югоизточна България са възможни локални, поройни наводнения, вследствие на интензивни валежи и/или нарушена проводимост на речните русла и на дерета.



В петък и събота валежи ще има на много места в цялата страна. Очаквани количества общо за двата дни - в Южна България 10-30 л/кв.м, в Северна България 15-40 л/кв.м. Локално са възможни и по-големи количества.



МОСВ  привежда  работата на Оперативното звено за  предотвратяване на опасностите от вредното въздействие на водите в повишено внимание. Уведомени са областните управители и кметовете на общините да организират постоянно наблюдение на нивата в язовирите и в случай на повишаване, да започне контролирано изпускане на води преди започване на дъждовете, с цел недопускане повишаване нивата в реките и предпазване на населението надолу по течението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог