Свързани новини

29.10.2021 17:02

Може да се избегне локдаун: Кацаров

Видян 1838 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията в страната е под контрол и все още може да се избегне пълно затваряне. Така здравният министър представи обстановката с Covid заболеваемостта у нас, по време на среща с посланиците на Европейския съюз в България, предаде БНР.



"За разлика от предишните Covid вълни този път ние проведохме предварителна подготовка. Имаме план, осигурихме предварително достатъчно лекарства, разкриваме поетапно легла за болни с Covid, поддържаме непрекъсната връзка с производителите на кислород. Засега имаме достатъчно лекарства, осигурено е и достатъчно количество кислород“, заяви министърът на здравеопазването д-р Кацаров.



Това съобщиха от Министерството на здравеопазването по повод срещата, която бе по инициатива на словенското председателство.



Министърът е признал, че сме на прага на изчерпване на интензивните легла, че не достига медицински персонал, който да ги обслужва, и ако мярката „зелен сертификат“ не даде резултат, отиваме към затваряне. Той увери, че са предприети необходимите действия за осигуряване на допълнителни интензивни легла и тяхното оборудване.



„Стремим се всячески да го избегнем, да приложим максимално строго противоепидемичните мерки. Надявам се те да дадат резултат и да избегнем пълно затваряне на страната, за да можем да проведем изборите, макар и в условия на пандемия“, заяви още здравният министър.



„Нарастването на броя на заразените лица в последните седмици, затруднява здравната ни система, която вече е близо до максималния си капацитет, особено по отношение на интензивните легла“, допълни той.



Д-р Кацаров обясни, че има 2 основни предизвикателства пред управлението на пандемията у нас. Едното е, че здравната ни система е в лошо състояние и е тежко дебалансирана. Служебното правителство няма нито необходимото време, нито правомощия да проведе необходимите реформи.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.10.2021 22:49

    гербаджийските далавери били довели до недоверие към ваксините, а не многобройните смъртни случаи и тежки увреди след въпросните течности, прави се на дупнишки хитрец стойчото

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби