Велкова допълни, че мярката е част от промени в Закона за обществените поръчки, приети от служебния кабинет на днешното правителствено заседание. Министърът на финансите припомни още, че промените в тази сфера са част от ангажиментите на страната ни по Плана за възстановяване и устойчивост.

Свързани новини

26.10.2022 16:55

МС поиска забрана на инхаус-поръчките от НС

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като правителството Петков – Нинова за 8 месеца и със сигурно мнозинство в парламента не пожела да промени закона, така че да станат невъзможни прословутите инхаус обществени поръчки, които нашумяха скандално покрай източването на милиарди по магистрала Хемус и пътните ремонти, служебното правителство пусна до Народното събрание важните промени.


Те трябва да се направят в Закона за обществените поръчки и предвиждат направо премахване на инхаус процедурите при обществените поръчки, обяви на брифинг финансовият министър Росица Велкова.


„Прекратяват се порочните практики, свързани с инхаус процедурите. Спираме възможностите за превъзлагане“, посочи Велкова.


„Вече няма да е възможно едно търговско дружество, което прилага инхаус процедури, да превъзложи на фирми, които не могат да се явят и да спечелят обществена поръчка по реда, по който това следва да се случва - прозрачно и публично“, обясни финансовият министър.


Велкова допълни, че мярката е част от проектозакона за обществените поръчки, одобрен от правителството на днешното заседание. Министърът на финансите припомни още, че промените в тази сфера са част от ангажиментите на България по Плана за възстановяване и устойчивост.



Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева