Свързани новини

13.12.2019 11:13

Мустафа: Благодарни сме на Младен Маринов за сигурността по границите

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите на региона и тя пречи на икономическия растеж, както и на правителствата да развиват своите страни в името на своите народи. Тя дава възможност за радикализация и екстремизъм. Вашите решения трябва да са свързани с опит тя да се премахне тя".


Това заяви американският посланик в София Херо Мустафа, откривайки международен форум за сигурността на Балканите, предаде Сега.



"САЩ има ангажимент към мира и сигурността на Западните Балкани и интегрирането им в Запада. Това за нас означава членство в ЕС и в НАТО на всички, които имат желание да се присъединят към организацията. Идеята за интеграцията на Западните Балкани е централна идея на американските интереси. Това е част и от европейските интереси, защото трансатлантическото партньорство ни дава възможност да се справим с огромните геополитически предизвикателства", каза още Мустафа.


Американският посланик припомни важността на провелата се във Вашингтон среща между американския президент и българския премиер, като посочи, че тя е дала нов тласък на двустранните ни отношения.


„Много съм говорила за значението на новия етап, в който се намират България и САЩ в техните взаимоотношения. Нашите ръководители наскоро проведоха историческа среща във Вашингтон и това беше началото на едно стратегическо партньорство, което изведе нашето партньорство на нови нива във всички области. Много важна част от нашето партньорство напоследък е в сферата на сигурността. Г-н Младен Маринов е много важен фактор за нашия успех. Благодарим му за лидерството и дългосрочната подкрепа в сътрудничеството с посолството на САЩ и службите за сигурност и усилията в борбата с организираната престъпност и екстремизма в региона. Особено сме му благодарни за усилията по осигуряване на сигурността по границите. Така нашите държави стават по-безопасни не само САЩ и България, а и целия регион. Срещата днес е още един пример за неговите усилия за обединяването на усилията в региона с цел справяне с някои от най-важни и спешни въпроси, пред които сме изправени“, посочи Мустафа.


Вътрешният министър Младен Маринов пък заяви, че обменът на информация е високоинтензивен и в реално време.


"Радикализацията, независимо от идеологията, е реална заплаха, която подкопава ценности и устоите на закона - добави той. - Необходим е мултидисциплинарен подход и дългогодишни усилия на международно ниво. Следим мрежите на трансграничната престъпност, трансферите на пари, пропагандата в интернет".



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак