03.08.2022 13:08

На изпроводяк Нинова сменила шефовете на оръжейната НИТИ-Казанлък

Видян 2256 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последните си работни дни като министър на икономиката Корнелия Нинова е уволнила ръководството на държавното оръжейно дружество НИТИ в Казанлък и за изпълнителен директор е назначила местния лидер на БСП.


Смяната е станала от Държавната консолидационна компания, под чията шапка е фирмата, без да бъде обявявана публично. За нея информира Александър Михайлов, до неотдавна шеф на друга оръжейна фирма - "Кинтекс", който също бе отстранен от Нинова. Михайлов е в остър конфликт с бившата вече вицепремиерка и министър на икономиката и води дела срещу нея за неправомерно отстраняване от длъжност, спечелена с конкурс, и заради клевети. 


"Уволненият ръководител на НИТИ е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент", казва Михайлов в писмо до медиите. 


Всъщност на заседание на директорския съвет на ДКК на 28 юли е било взето решение незабавно да бъдат освободени членовете на Съвета на директорите на "НИТИ" ЕАД - Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати изтичат чак през 2025 г. Освободените членове на Съвета на директорите не се освобождават от отговорност, се подчертава в протокола от заседанието.


На тяхно място са назначени нови членове на борда на директорите на "НИТИ" ЕАД - Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата, и Борислав Ангелов като независим член. Мандатът на новоназначените Друмева, Радонов и Ангелов е до провеждане на конкурс за избор на членове на Съвета на директорите.


Новият директор Румяна Друмева до март тази година е била председател на БСП Казанлък, а в момента е председател на групата на БСП в Общинския съвет.


Бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов заявява в позиция до медиите, че заради критиките си към Нинова, тя продължава да води "вендета" спрямо него. "За отмъщение Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни фирми „Кинтекс“ и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушения", пише Михайлов.


Той се закани утре да даде нова информация и документи за износа на българско оръжие за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци