Свързани новини

21.07.2009 10:39

Над 50 талибански бунтовници бяха убити в Пакистан

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пакистанската армия уби над 50 талибански бунтовници през изминалите два дни при сблъсъци с бойците, които избегнаха офанзива, насочена към смазването на талибаните в северозападната част на страната, предаде БГНЕС.


Двудневната операция в неделя и понеделник беше насочена срещу скривалища на бунтовниците в село Майдан в Долен Дир - една от трите области, където командирите заявиха, че е било проведено успешно нападение над талибаните. "Целта на операцията беше да се премахнат бунтовниците, криещи се в Майдан, след като успяха да избягат от операцията в долината Суат", заяви говорител на паравоенните гранични сили. Трима войници са били убити, а пакистанската армия е успяла да унищожи голямо количество оръжия и муниции.


Въпреки че премиерът Юсуф Раза Гилани заяви по-рано този месец, че армията е елиминирала екстремистите, смъртоносните набези продължават в и около долината Суат, където талибаните са съсредоточени от две години. Армията започна офанзива под натиска на САЩ през април в областите Бунер и Долен Дир, преди да обсади бунтовниците в долината Суат. Пакистанското военно командване съобщи за 1 800 жертви от страна на талибаните и 163 жертви на силите за сигурност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със