Татяна Бакалчук, главен изпълнителен директор на националния гигант за електронна търговия Wildberries

Свързани новини

26.05.2024 07:45

Най-богатата жена в Русия подкрепи увеличаването на данъците за големите компании

Видян 8355 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличаването на данъците за големите предприятия в Русия ще помогне на по-малките компании да се конкурират, заяви Татяна Бакалчук, главен изпълнителен директор на националния гигант за електронна търговия Wildberries.
Нова прогресивна данъчна скала, обмисляна от руските депутати, ще насърчи развитието на малкия и средния бизнес, заяви Бакалчук на заседание на комисията по бюджет и данъци на Държавната дума.

"Смятаме, че прогресивната данъчна скала, която сега ще бъде разгледана от Държавната дума, е много добро [предложение]. . . Най-накрая подходихме към тази задача, ще бъдем много щастливи, ако потенциално участваме в това", добави Бакалчук, подчертавайки, че Wildberries е сред най-големите данъкоплатци в страната.

Бизнесдамата призова и за прозрачни бизнес дейности с аргумента, че данъците трябва да съответстват на мащаба на дейността на дадена компания. Предприемачът изрази увереност, че прогресивният мащаб ще позволи на руското правителство да реши редица икономически и социални проблеми.


Бивша учителка по английски език и майка на седем деца, Бакалчук стартира бизнеса си с електронна търговия през 2004 г. Състоянието й възлиза на 7,4 милиарда долара, според Forbes, който нарежда главния изпълнителен директор на Wildberries като най-богатата жена в Русия.

През април руският финансов министър Антон Силуанов обяви планове за обществено обсъждане на предложенията за актуализация на данъчната система. Той подчерта, че всички подобрения ще се основават на по-справедливо разпределение на данъчната тежест. Министърът също така уточни, че промените ще бъдат насочени към хората с по-високи лични или корпоративни доходи, като същевременно обеща да затвори данъчните вратички.

През 2024 г. Русия въведе извънреден данък за всички предприятия, чиито печалби през 2021-2022 г. надхвърлят 1 милиард рубли (10,5 милиона долара), като начислява 10% върху всички свръхпечалби, спечелени през този период. Компаниите, създадени след 2020 г. , и фирмите от енергийния сектор са освободени от плащането.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Сутринта ще се сбъдне една ваша мъничка мечта

Сутринта ще се сбъдне една ваша мъничка мечта, но това