Свързани новини

25.06.2021 16:04

Нарушена е херметизацията на черната кутия на падналия МиГ-29

Видян 3073 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Министерството на отбраната обявиха, че черната кутия вече е отворена, но е с нарушена херметизация. Така въпреки че е здрав, корпусът е бил пълен с вода, имало е и остатъци най-вероятно от керосин. Има нарушение в целостта на модула на паметта. Експертите допълват, че това не е фатално, но трябва да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време.


Модул паметта вече е в комисията, която разследва инцидента, обясниха от авиобаза „Граф Игнатиево”, предаде Нова тв.


Пред сериозно изпитание е изправено разследването, след като черната кутия, която вчера беше извадена от 70 метра дълбочина, се оказа, че на този етап не може да бъде разчетена. Причината за това е нарушена херметизация на устройството и скъсан лентов кабел.


Авиационната черна кутия има две обвивки – външна и вътрешна. Смята се, че ако вътрешната обвивка не е нарушена, данните, записани в устройството, могат да бъдат записани.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Елена Гунчева 25.06.2021 14:21

    Добрата новина е, че черната кутия от катастрофата с българския пилот, е намерена. Лошата е, че, както и очаквахме, има проблем за разчитането й и е разхеметезирана. И, понеже винаги се съмнявам и смятам, че гражданите имат право да получат отговори от политиците, ще задам следните въпроси, с уговорката, че нищо не разбирам от авиация, но пък разбирам от логика и политика: – Как така точно самолет Миг се разбива в момент, в който се коментира да купим още самолети от американците /да поясня, че още първите поръчани и ПЛАТЕНИ преди две години, не сме ги видели произведени/? – Защо никой не отговори на въпроса по какъв начин се е случило български самолет да попадне в подобна ситуация и как е възможно професионалисти толкова време да не могат да дадат отговор на елементарен въпрос за причината за катастрофата? – Какво се случва на тези натовски учения и изобщо има ли някакъв контрол? – Дали има грешка на „съюзниците“, които, както е известно, имат навика да се губят по нашите пътища и да нахлуват в цивилни цехове в България? – Дали самолетът не е жертва на „приятелски огън“? – Защо наблизо не е имало някой, който поне да наблюдава какво става и да помогне в случай на нужда, все пак това е учение, а не истинска война? И дали не е грешка в ръководенето на ученията, която е направена от „съюзниците“? – Защо „съюзниците“ от НАТО мълчат като пукали толкова време за катастрофата? – Защо българските самолети, купени от Русия, се ремонтират в Полша от нелицензиран завод? – Защо Сюлейман Пуси веднага използва случая да иска забрана на руското въоръжение в българската армия /да напомня, че за разлика от САЩ, руснаците са се доказали като отлични производители на оръжия и доста войни са печелили, пак за разлика от краварите/? – Защо политиците си правят пиар на гърба на загиналия български пилот? – Защо продължават тези учения на НАТО с българско участие и срещу кого ще се бием евентуално? Защото, да напомня, че Хитлер не успя да ни накара да воюваме срещу Русия? И някак си оставам с усещането, че употребиха паметта на един български герой и пилот, майор Терзиев, в мръсните си договорки и външнополитически и търговски договорки….. И, не че очаквам някой да ми отговори…..срещу Козяк не се плюе, ако искаш да останеш на власт или да вземеш такава, нали, ибрикчии?

  • 001 Hey Joe 25.06.2021 14:20

    За съжаление, нашия изтребител МиГ-29 е ударен от американска зенитна ракета Patriot PAC-2 GEM-T (модификациа MIM-104) изстреляна от военнослужещи от 5-ти зенитен батальон, което е единственото американско формирование в Източна Европа, въоръжено със системата за противовъздушна отбрана Patriot. Ето и хронологията В рамките на международните военни маневри Sabre Guardian 2021 американският 5-ти зенитен батальон е трябвало да проведе съвместно учебни стрелби със системи Patriot с румънските въоръжени сли на полигона Девеселу, но в последния момент се отказват от този полигон поради малката му площ и сравнително гъсто населените околности. Ракетите които ще се изплозват са с полетно разстояние до 280 км. Румънското командване предлага да се използва полигона на военната база Капу-Мидия на брега на Черно море. Базата се намира в околностите на Констанца. Разстоянието от румънската база до полигона Шабла е не повече от 120 км. Планираните стрелби с Patriot са за времето от 8.06 до 10.06, с издадени предупреждения за затворено въздушно пространство. При подготовката за провеждане на нощни стрелби на 6 юни около полунощ по грешка е изстреляна ракета PAC-2 GEM-T, за която до момента се знае, че не е определено мястото на падане. Това са фактите, НАТО, Армията на САЩ, Румънската армия подозрително мълчат и до сега не са предложили помощ за намиране останките на българския МиГ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева