29.05.2009 11:22

Национален траур за загиналите в местността "Бакаджик"

Видян 2294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В цялата страна днес е ден на национален траур за загиналите 16 души в местността "Бакаджик" край Ямбол. Панихида за загиналите ще бъде отслужена от 10.30 ч. в столичния храм "Света Неделя". Панихида ще бъде отслужена и в храм "Свети Николай Чудотворец" в Ямбол. В града е обявен тридневен траур.


Катастрофата в местността "Бакаджик" стана около 9.15 часа в четвъртък. Автобус "Чавдар", с ямболска регистрация, превозвал пътници до манастира "Св. Александър Невски" за традиционното честване на Възнесение Христово, Спасовден, е изгубил управление най-вероятно заради техническа неизправност. Автобусът се врязал в изкачващите се встрани от пътното платно пешеходци, както и в разположени край пътя сергии. Прегазени са пешеходци и търговци, предимно възрастни хора. Загина и 16 годишно момче.
Собственикът на фирмата-превозвач "Ем Си Ай" Слави Славов е задържан за 24 часа и предстои да бъде разпитан, съобщи директорът на ямболската полиция комисар Стоян Драгнев. Мъжът се е пенсионирал преди две години от друга автобусна фирма, но е преминавал задължителните психотестове за водач на обеществено превозно средство. Драгнев допълни, че концентрацията на алкохол в кръвта на шофьора е 0,29 промила, което обаче не е ясно дали е остатъчен алкохол, употребен от предишната вечер. Според Министерство на транспорта катастрофата е направена с 30 годишен автобус "Чавдар" модел 11М4. Автобусът е преминал на технически преглед на 12 май в Елхово на фирма "Великов-Савов ООД". Собственик на автобуса е едноличен търговец NSI.
БГНЕС припомня, че автобусът, с който загинаха български деца край река Лим в Черна гора също беше на доста години. Тежкият инцидент във влака София - Кардам, когато живи изгоряха девет души пак беше в стари вагони и човешко недоглеждане на правилата за безопасност. Примерите са много в годините, иначе политиците веднага се отзовават да изразят съболезнования, правителството да даде някое обезщетение и ... след време да се случи нещо отново и в България да има ден на траур.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да възобновите старо хоби


Днес ще ви се иска да възобновите старо хоби, което не