Свързани новини

22.12.2019 08:12

Не ме интересува кой е премиер: президентът

Видян 5284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не водя война с институциите и с никого персонално. Не ме интересува личността на министър-председателя, а резултатите от неговото управление, защото тези резултати влияят пряко върху благосъстоянието, стандарта и качеството на живот на българите. И когато виждам политика, която не реализира тези цели, естествено, че ще ги коментирам. Затова съм избран за президент.

В интервюто ми за Дарик радио ме попитаха как виждам резултатите от дейността на правителството. Водната криза в Перник какъв резултат е? Добър ли е или лош? Въздухът, който дишаме, наситен с изгорели и наши, и вносни отпадъци? Пенсии от 250 лева резултат ли е или унижение?

Преди 10 години икономическите ни показатели бяха сходни с тези на Румъния и даже по-добри. Когато ни приемаха в Европейския съюз имаше тенденция да бъдем разделени с Румъния, защото тя изостава. Нека сега погледнем към Румъния – какви са пенсиите и доходите в Румъния? Няма база за сравнение, а при това кредитният рейтинг на Румъния е по-нисък от нашия. Но ако сравним БВП на човек от населението, ние сме на 51% от средното европейско ниво, а Румъния е вече на 63%. Само за последните 4-5 години Румъния се придвижи с 10 пункта напред, а ние с около 3. Това е резултат от политика, резултат от икономически реформи и явно от много по-прозрачно управление. Икономическата политика, която води българското правителство, продължава да се основава на ниски заплати и ниски данъци.

Нашият единствен начин да изплуваме, да вървим напред и да догонваме Европа, е да развиваме човешкия си капитал. С темповете, с които се движим в момента, няма да настигнем Европа, защото България се отдалечава от нея. Трябва да има друга политика, много по-догонваща, прозрачна и отчетна.

В бъдеще българското общество трябва да бъде много по-взискателно и да изисква и търси отговорност от всички институции и от облечените с власт техни представители. Българското общество не трябва да забравя, че носи отговорност за своето собствено бъдеще и да напомня на институциите, че носят отговорността си пред него, а не пред някой друг", заяви пред Дарик президентът Радев.

https://www.youtube.com/watch?v=T6JE9-cIXGs


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.