В единия случай казват "Бойко, помогни ни", в друг "Бойко е виновен". Направихме всичко необходимо да имаме правителство в понеделник. Това ли е бягство?", изтъкна той.

Свързани новини

27.03.2024 11:15

Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Хр. Иванов, за Атанасов, за Петков, за Василев: Борисов

Видян 525 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ-СДС направи всичко възможно да има правителство, коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

    "Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, за Атанасов, за Петков, за Василев, които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи, едни и същи министри и политики и всички сме казвали, че сме свършили добри неща.

    Петък, събота, неделя можеше да имаме правителство и понеделник сутрин да го гласуваме.

    Аз проявих разбиране, че без Асен Василев не може да има правителство - сиреч ПП няма как да се откажат от него - първи компромис. Втори компромис - енергетиката, трети компромис - отбраната - зачеркнах собственоръчно тези имена. Четвърти компромис - електронното управление. И те продължиха до последно, да не повтарям двата разговора в Министерски съвет на Денков и Габриел, да настояват за МВР. Знаейки че по този начин, излизайки аз от тези преговори, съсипвам ГЕРБ и вече почвате вие - "Навел се!", "Клекнал!" и всичките глупости.

    В единия случай казват "Бойко, помогни ни", в друг "Бойко е виновен". Направихме всичко необходимо да имаме правителство в понеделник. Това ли е бягство?", изтъкна той.

Борисов посочи още, че ДПС не е участвало в нито един момент в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. По отношение на съдебната реформа ГЕРБ е подкрепила всичко, предложено от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов.

Бойко Борисов коментира и темата за газопровода "Турски поток":

    "За "Турски поток" - първо, той не се казва "Турски", а "Балкански". Одобрен е от ЕК и на междуправителстевно заседание в САЩ. Гласуван е в Народното събрание без нито един глас "против". И когато дойдоха при мен от ПП-ДБ, да сложим такса за пренос по него, им казах - видяхте ли колко важно геостратегическо вложение е това - тогава "Балкански поток" беше добър".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Милка 28.03.2024 14:08

    еееее, така катто стане.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей