Според него имам два възможни сценария. Първият е съставяне на правителство, което ще отложи неизбежния край на онези, които влизат вътре в него. Който влезе в такова правителство, на практика се се погребва жив. Вторият вариант е да няма правителство и да отидем на избори през октомври. Тук зависи всичко от президента", коментира лидерът на "Възраждане".

Свързани новини

10.06.2024 16:27

Не може да виждаме партньор в един откровен американски проект: Възраждане за Величие

Видян 890 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според него имам два възможни сценария. Първият е съставяне на правителство, което ще отложи неизбежния край на онези, които влизат вътре в него. Който влезе в такова правителство, на практика се се погребва жив. Вторият вариант е да няма правителство и да отидем на избори през октомври. Тук зависи всичко от президента", коментира лидерът на "Възраждане".

Костадинов изрази опасения за българската демокрация, казвайки, че тя е на "смъртен одър". Имаме изключително ниска избирателна активност - 32%, това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира. Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация.

Попитан дали ще преговаря с други формации, Костадинов каза: "Ще видим дали ще бъдем търсени и дали ще бъде връчен третия мандат. Нашите условия не са се променили. Не сме водили задкулисни преговори", посочи Костадинов. Той припомни, че партията има 5 условия, които или трябва да бъдат приети, или партията му да предложи собствено правителство, което евентуално да бъде подкрепено от други.


Петте условия на "Възраждане" са провеждането на референдум за запазване на българския лев; референдум за членството на България в НАТО; премахването на санкциите срещу Русия и създаване на компенсаторен фонд за българските граждани; прекратяване на военната помощ за Украйна; създаване на преговорен екип за преговаряне на членството на България в ЕС.

По думите му "Възраждане" не са доволни от резултата, но все пак запазват процентите си от предишните избори. Костадинов отбеляза, че "минималната цел" - да вкарат 3-ма депутати в ЕП, все пак е изпълнена.

Според него с падането на избирателната активност България е заплашена от феодализация "в още по-големи мащаби", от това "малки, олигархични групировки, заедно с организирани престъпни групи, да могат да влизат в парламента".

Пред "Възраждане остава основната цел да не допуснем влизането на България в разгарящия се военен конфликт в Украйна.

Целта на партията е да състави собствена парламентарна група в ЕП, каза лидерът на "Възраждане", но "не е сигурно дали ще стане, но разговорите продължават".



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и