Свързани новини

10.11.2014 13:41

Недекларирани 1,1 млн. лв. спипаха митничарите на Калотина

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Недекларирана валута за над 1,1 млн. лв. са разкрили и задържали при четири случая митничари от отдел „Борба с наркотрафика" на ГКПП-Калотина, предава нюз.бг.


Около полунощ на пункта е селектиран за проверка излизащ от страната луксозен автомобил с немска регистрация, управляван от немски гражданин от турски произход. След като е бил помолен да се запознае с информацията за лимитите за пренос на валута, шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. На автомобила е извършена щателна митническа проверка, при която зад тапицерията в таблото на колата митническите служители са открили, опаковани в найлонови пликове, 399 500 евро. В дрехите на шофьора са открити други 6 000 евро.


Няколко часа по-късно митничарите са проверили отново излизащ от страната луксозен автомобил, този път с френска регистрация и управляван от френски гражданин от турски произход. В чантичката на водача са открити недекларирани 21 500 евро.


Дни по-рано митничари на Калотина проверяват влизащ в страната микробус с немска регистрация, управляван от немски гражданин от турски произход. При извършената митническа проверка под тапицерията на тавана са открити пет пакета, увити в станиол, с общо 50 000 евро. В чантичката с документи на шофьора са открити още 30 000 евро.


Двайсет минути по-късно митническите служители на Калотина проверяват влизащ в страната луксозен автомобил, управляван от украински гражданин. В дрехите на шофьора и в чантичката му са открити пачки с общо 50 300 щатски долара и 9 650 евро.


След постигнати споразумения с прокуратурата, одобрени от съда, общата сума на валутата от тези случаи, която влиза в републиканския бюджет, е над 1,1 млн. лв.


От разкрити от митническите служители на Калотина опити за нарушение на Валутния закон от началото на годината до сега ефективно в републиканския бюджет са влезли над 3 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци