Премиерът Димитър Главчев коментира проблема със забавените пари за възстановяване на щетите след наводненията в Карлово през 2022 г.

Свързани новини

29.05.2024 11:45

Няма как да бъдат изплатени 38 млн. лв. заради наводненията в Карловско: Главчев

Видян 1059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Димитър Главчев коментира проблема със забавените пари за възстановяване на щетите след наводненията в Карлово през 2022 г. "Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за изразходваните досега 24 млн. са пристигнали на 28 май. Областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия ще се събере, за да отпусне възможните средства в рамките на бюджета. Няма как обаче да са 38 милиона", категоричен бе той.

Министър-председателят изказа мнение и относно сблъскалите се влакове на Централна гара в София. Той предположи, че проблемите на Централна гара сигурно са големи, но са инфраструктурни. "В този сблъсък проблемът е, че на машиниста му е прилошало. Не е коректно от този случай да заключаваме за проблемите на гарата", сподели той.

По думите му няма да има драстична промяна в цената на тока, тъй като са обсъдени стратегии, чрез които да се избегне това дупката във Фонда за енергийна сигурност да повлияе на сметките на домакинствата.

От своя страна енергийният министър Владимир Малинов заяви, че диверсификацията на ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй" ще приключи до четири години. "Възможността да избираш води до по-добри условия. Работим по нова ядрена стратегия за съхранение на горивото. Трябва да се търси възможно най-доброто решение за сигурността и спокойствие на българското общество", обясни той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Отделете време за дома си, за да го направите по-привлекателен

Отделете време за дома си, за да го направите