Свързани новини

16.04.2018 13:50

Няма следи от химоръжия в обстреляния „склад” в Дамаск, защото не ги е имало

Видян 5267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френската Агенция Франс Прес, американската телевизия CBS и руската RT бяха поканени на оглед в т.нар. склад за химоръжия, уцелен при атаката срещу Дамаск през уикенда.


Преди тях оглед са направили експертите от Организацията за защита от химически оръжия, които в събота – часове след удара, пристигнаха на мисия в Сирия. Те не са открили никакви следи в сградата с три крила някога да е имало химически оръжия. Ако би имало, би имало ужасяващо замърсяване и ефект върху населението в 3-милионната сирийска столица. Американските журналисти вече зададоха на военния си министър Матюс именно този въпрос веднага след ударите: ако действително са били насочени срещу складове и заводи за химоръжия, въпреки че последните на Асад бяха унищожени не другаде, а в щата Тексас – САЩ, то би имало нечувано замърсяване, много по-голямо от предполагаемите обгазявания в Дума.


Според американските власти по зданието са изстреляни 57 ракети Томахоук от кораби и 19 от самолети. Някои от тях са попаднали в целта сред онези 32 или 34 от 103 или 105 ракети, които все пак успяха да минат противовъздушната отбрана на Сирия, датираща от съветско време.


Журналистите са разговаряли и с хората на място, за да разберат реалните факти, които не са в полза на разказаното от Пентагона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.