05.03.2009 10:07

Нова газова криза заплашвала страната

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има опасност от втора газова криза и заради това у нас ще бъде въведен ограничителен режим за доставките на синьо гориво за потребителите. Това съобщи енергийният министър Петър Димитров. Новият план за ограничаване на газа ще бъде публикуван на интернет страницата на министерството на икономиката и енергетиката. Ако има затруднения с доставките на синьо гориво, топлофикациите ще преминат на мазут. До 7 март Украйна трябва да внесе средства за ползвания през февруари руски газ. „Ние знаем, че има проблем и се подготвяме за него“, заяви Димитров. Според него ако украинците не се издължат на „Газпром“, по-вероятно е руснаците да намалят  подаването на газ за Украйна, отколкото да ограничат транзита на горивото. Така обаче започна и първата криза, припомни Димитров.


Страната ни е заплашена от втора газова криза в рамките на три месеца. На 6 януари т.г. Русия спря транзита на газ през Украйна заради неуредени икономически отношения с Киев. България пострада най-тежко от всички страни на Балканите от енергийната война между двете държави.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион