15.02.2021 14:00

Новият кабинет „всички на масата” в Италия като бъдещия наш след 2-ри избори?

Видян 3932 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гледай Италия – мисли за България след вторите парламентарни избори, които ни се очертават след първите на 4 април! Пък може и още след първия вот...
Кабинетът на бившия шеф на Европейската централна банка Марио Драги в Италия ще поеме властта тази седмица. Във вторник в 11 ч. българско време бъдещият премиер ще представи програмата си – нещо, което последните ни правителства не правят нито преди, нито след избора си, на база на което в сряда ще му гласува доверие Сенатът. А в четвъртък – долната камара на италианския парламент. Това ще му даде официален старт.
Досега Драги не е дал публични изявления в двете седмици, от когато сглобява политико-експертното правителство – съвсем според повелите на Симеон Втори, който като правнук на управлявалата Италия Савойска династия призоваваше премиерски „бъдете господари на мълчанието”, а и по банкерското правило, че „парите обичат тишината”.
В правителството участват всички малки, големи и още по-големи партии – леви, десни, центристки. Това е коалиция „всички на масата”. Разбира се, направена е в името на националното спасение от коронавируса и икономическата криза.
Изключение е само Братя италианци на шефката на европейската партия на консерваторите Джорджа Мелони – влязла с 4,4% в парламента преди по-малко от 3 години и радваща се на 4 ПЪТИ по-голяма подкрепа в момента – от 15 до 17% според различните социологически проучвания. Тя има само 19 сенатори и не може с нищо да попречи на вота за кабинета. А и не иска, защото разчита на продължаващ ръст на подкрепата си като единствена опозиция.
За да има достатъчно министерства, Драги отделя туризма в собствено ведомство, което – и това е добра идея ще отговаря за всичко Made in Italy – не само за хотелите и ресторантите. То отива при водещата в момента, но втора от последните избори партия Лигата, която взема още 2 портфейла, а първата от вота, но четвърта според актуалните сондажи – 5 звезди, получава новото Министерство на


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.