Свързани новини

23.09.2015 13:13

НС прие конституционните промени за съдебната власт

Видян 2405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 184 гласа "за" от общо 226 гласували депутатите приеха на първо четене проекта за промени в Конституцията, предложен от управляващите, съобщава Dir.bg.


Спорните изменения бяха подкрепени от  ГЕРБ, ДПС, РБ, ПФ, БДЦ, един от АБВ, 4 независими и „Атака”.  Изненадващо 9 депутати от парламентарна група на „Атака” подкрепиха конституционните промени. 83 от ГЕРБ бяха „за”, 36 от ДПС, 23 народни представители от Реформаторския блок, 17 от ПФ, 9 от БДЦ.  32 депутати от БСП бяха против.




За приемането на промените на първо четене бяха нужни минимум 160 гласа. В този случай обаче щяха да се нужни минимум два месеца преди второто гласуване. След като бяха събрани повече от нужните три четвърти гласове на депутатите - 180 гласа, той ще може да бъде приет окончателно за две седмици.



Тази сутрин премиерът Бойко Борисов дойде лично в парламента заедно с правосъдния министър Христо Иванов, за да призоват за подкрепа от всички партии. Числото 180 не е сакрално, но ще даде възможност да се тръгне по "бързата писта", каза Борисов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей