Свързани новини

26.11.2009 18:13

Обмислят повишаване на таксите за софийските забавачки

Видян 1748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Принципна подкрепа в полза на покачване на таксите в детските градини в София изразиха днес родителските организации на среща с кмета Йорданка Фандъкова и експерти на дирекция Образование. При разговорите е обсъдена необходимостта от такова повишаване, съобщи Фокус. В момента годишната издръжка на дете в забавачка е близо 355 лева, от които родителите заплащат 40.


Дискутирана е и възможността Информационната система за обслужване на детските градини да отчита и функцията „преместване” за родители, които искат да сменят детската градина на детето си. Преди това Фандъкова каза пред журналисти, че размерът на таксите не е променян от 2003 г. Сега хлапетата, които посещават общински детски градини, са 36 000.


Кметът на София откри днес ново крило към 136-ата Целодневна детска градина Славия. В забавачката ще има две нови групи за 50 деца. Сградата е 16-ата открита през тази година, а до края на 2009 г. се предвижда да бъдат открити още две.


Според Фандъкова, ако родителите се съгласят с повишението на таксите, ще се увеличат парите за строителството на детски градини. През тази година от таксите ще се съберат 8 милиона лева, а с тях могат да се построят две нови сгради.


Фандъкова посочи, че очаква отговор от Министерството на отбраната и от областната управа на София-град за свободни терени - тяхна собственост, върху които могат да се строят детски градини.


Сдружение „Настоящи и бъдещи майки” и Асоциация „Родители”, които участваха в срещата, поеха ангажимент да изготвят становище след разговор със своите членове.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която