Свързани новини

16.12.2008 10:21

Община „Студентска“ готова да затваря заведения

Видян 3461 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заведенията в Студентския град може да бъдат затворени, ако се намери законово положение. Това заяви вчера пред бТВ кметът на район “Студентски” Димитър Дилчев във връзка с разразилите се след убийството на студента Стоян Балтов дебати относно реда в ръководения от него район. Според кмета най-добрите предложения за бъдещето на академичното градче ще ги дадат самите студенти. „Държавата да направи, каквото счита, аз ще изпълнявам“, добави той.


Исканията на студентите са справедливи, коментира от своя страна ректорът на Медицинския университет проф. Ваньо Митев. Според него вариантите са два - да се спре реституцията или да се изнесе Студентския град, което е невъзможно. Той като ректор подкрепял студентите и отменил учебните занятия за провеждането на шествието на 12 декември.


Най-безобразната реституция се е извършила именно в района на Студентския град, смята ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов. Съветът на ректорите е уведомил премиера Сергей Станишев за тежката ситуация. Правителството вече е внесло в НС закон за спиране на реституцията. Според ректора, проектът обаче среща обструкции в парламента.


Според Борисов мерките са закъснели, защото Студентският град отдавна вече не е студентски. В момента трябва да има мораториум на строителство. Всичко, което го нямало в студентските градове по света, тук го имало. „Тук има изключително скъпи заведения, секс шопове, казина, което е абсурдно“, каза още Борислав Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби