Очакваме доставка на 20 дефибрилатора, както бе предвидено в решението на съвета. Така ще осигурим още 14 дефибрилатора на метростанциите, 4 в общинските болници, 2 в градската библиотека и градската художествена галерия

Свързани новини

29.09.2023 14:09

Очакваме доставка на 20 дефибрилатора: Председателят на СОС

Видян 495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес е Световният ден на сърцето.

 Продължаваме хуманната ни инициатива за ранната дефибрилация - с обучения на общински служители от "Метрополитен" и ЦГМ и оборудване с модерни дефибрилатори на станциите на метрото и обществени сгради. Фондация Първите три минути вече проведе обучения на работещите на петте най-натоварени метростанции, както и на служители от Столичния инспекторат.

С решение на общинския съвет и по предложение на проф. Иво Петров започнахме с 6 апарата за спешна помощ при сърдечна аритмия, които вече са факт на 5 от най-натоварените станции – „Орлов мост“, "НДК", „Сердика“, „Стадион Васил Левски“ и „Витоша“. Предоставихме дефибрилатор и на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община. Голяма компания дари още един дефибрилатор за метростанция "Витоша".

 Очакваме доставка на 20 дефибрилатора, както бе предвидено в решението на съвета. Така ще осигурим още 14 дефибрилатора на метростанциите, 4 в общинските болници, 2 в градската библиотека и градската художествена галерия.

Оказването на помощ в първите минути е ключово за живота на хората, получили сърдечен арест. Колкото по-бързо бъде възстановена циркулацията на кислород, толкова по-голям е шансът мозъчната дейност да се възстанови. Вероятността човек да бъде спасен е 70%, ако в рамките на първите минути му бъде оказана помощ с дефибрилация", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни