Свързани новини

26.03.2021 09:34

Ограниченията, в това число за маловажни пътувания, трябва да останат: Лидерите на ЕС

Видян 1977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ограниченията, в това число и за маловажните пътувания, трябва да останат на този етап" - тези думи се съдържат в заключенията, които европейските лидери приеха на приключилата снощи видеоконференция.


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че Европа се намира в началото на третата вълна от Covid-19, а в много страни членки заразата отново се разраства, особено т.н. „Британски щам“, който е на практика във всяка една от тях. Тя обаче добави, че смъртността остава по-ниска спрямо разпространението и така се вижда първият ефект от ваксинирането на хората над 80 години.


Темата е била обсъдена и с американския президент Джо Байдън, който участва във видеоконференцията.


„Европейския съюз и Съединените щати са двата най-големи производители на ваксини и ние се съгласихме, че имаме силен интерес да работим заедно, за да продължи да функционира глобалната верига за доставки и да се подготвим за следващите предизвикателства на пандемията и за пандемиите изобщо“, подчерта Фон дер Лайен, предаде БНР.


Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел открои като наложително да се работи за подобряване на производството и разпределението на ваксините и добави, че европейските лидери са мобилизирани тази насока заедно с Комисията и страните членки.


Лидерите приеха и заключение за Турция, в което приветстват проявения конструктивен подход от декември, но добавят, че ако тя поднови провокациите си в Източното Средиземноморие са готови да използват всички налични инструменти защита на страните-членки и стабилността в региона



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните