Свързани новини

28.04.2021 17:34

Около 19% твърдо ЗА ваксините

Видян 1297 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

62% от българите се съмняват в безопасността на ваксините срещу коронавирус поради бързите темпове на тяхното разработване, сочи проучване на Евробарометър.


Според 65% съществуват дълготрайни странични ефекти от препаратите, които все още не са известни.  Сходни нагласи имат и 67% от европейците. 54% от сънародниците ни са в по-малка степен склонни да гледат оптимистично на потенциала на ваксините да доведат епидемията до край в сравнение с гражданите на ЕС (70%).


Малко след началото на имунизационната кампания българите декларират значително по-ниска готовност да се ваксинират срещу коронавирус в сравнение с гражданите на ЕС. 19% у нас биха желали да се ваксинират възможно най-скоро (или вече са го направили), което е повече от два пъти по-малък в сравнение с този на равнище ЕС, където този показател е 45%. 22% у нас изобщо не са склонни да се ваксинират. По декларативен отказ страната ни се нарежда на едно от първите места в ЕС наред с Кипър (26%), Латвия (23%), Франция (22%) и Хърватия (22%).


42% от българите се справят трудно с ограничителните мерки срещу коронавируса.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.04.2021 22:54

    ваксинират се хипохондрици, авантюристи и дебили

  • 001 Тихомир Томов 28.04.2021 20:28

    В голямата си част Българите сме разумни и не вярваме на еврейските схеми,например въглеродните такси ...........................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се опитвате да поемате отговорности

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се опитвате да поемате отговорности, излизащи