Соня Господинова определи санкциите на Съюза като ефективни.

Свързани новини

07.02.2023 13:12

Около 50 млрд. евро е общата стойност на европейската помощ за Украйна

Видян 1066 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Относно помощта и ангажимента на ЕС към Украйна, където през почивните дни отиде почти целият състав на Европейската комисия, Соня Господинова, говорител на Европейската комисия, заяви пред БНР, че визитата в Киев е имала основно символична роля - да даде силен сигнал за непоколебимия ангажимент на ЕК да подкрепя Украйна, докато е необходимо.

Председателят на ЕК обяви нов пакет помощ за Украйна, припомни тя. По думите й така общата стойност на помощта, която ЕС е предоставил на Украйна от началото на войната, възлиза на около 50 млрд. евро.

Украйна е страна-кандидат за член в ЕС от миналата година, припомни Господинова и обясни:

"Датата на присъединяване зависи изключително и изцяло от усилията и прогреса на конкретната държава. Зависи от Украйна колко бързо ще се справи с различни проблеми и как ще може да приложи реформите, които са започнати".

Тя определи санкциите на Съюза като ефективни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 готова за съд 07.02.2023 14:33

    Дребната корумпирана акушерка Урсула, когато и да бъде осъдена все ще е късно. Станаха стотици милиарди за ваксини и Украйна без одобрението на европейците и за тяхна сметка с обедняване и унищожена икономика, за античовешкото и решение за буболечките като храна с осъзната смъртност да не говорим. Явно боркинята срещу корупцията Лаура Кьовеши и тя е превзета и само си получава дебелата заплата, а и кой знае още какво

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и