24.02.2009 09:36

Орешарски: "Докато не се докаже противното, стоя зад действията на всички мои експерти!"

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В България е сравнително спокойно по отношение на икономическата криза заради благоразумната фискална политика в последните години. Това е признание на Европейската комисия, на Световната банка, на рейтинговите агенции!" Това каза министърът на финансите Пламен Орешарски пред БТВ, цитиран от БГНЕС.


Орешарски коментира, че в никоя от големите европейски държави, никой не развихря такава атака срещу приходните агенции, както е у нас. Отново ли ще се превърнем в страна, в която доминира принципът на виновния, попита Орешарски. ДАНС е институция, в която се подават данни и след това трябва да се произнесе прокуратурата и съдът. Мястото на ДАНС е разписано в самия закон, това е разследваща институция и аз харесвам нейната работа. Мургина си подаде оставката заради натрупано напрежение, а не заради спекулации и източвания, каза Орешарски. Според информацията, която имам, никъде не става дума за източване на ДДС. За първи път ли виждаме освободен от длъжност и след това по някакви причини да се изнасят пикантерии в пресата. Ако Георги Кадиев напусне листата на БСП, това няма да е голяма загуба, каза финансовият министър. Орешарски коментира, че Кадиев не е бил успешен зам.-финансов министър. Финансовият министър коментира още, че инспекторатът на НАП е заловил данъчна верига за източване и е уволнил четирима служители. Единственият случай на източване на ДДС, който се коментира наскоро, е в Пловдив и той беше разкрит от НАП, каза Орешарски. "Насърчавам моите агенции сами да разкриват случаи на измами. Нито един от заетите в контролните системи на НАП не е напуснал НАП и не е напуснал сектора, в който работи“, допълни Орешарски. За случая с Мургина, докато не се докаже противното, аз стоя зад действията на всички мои експерти, каза финансовият министър.
По отношение на управлението на Емил Димитров-Ревизоро на агенция "Митници“ - 6 месеца, Орешарски каза, че това е периодът, когато приходите са били по-ниски в сравнение с предшестващия период. Преди изборите, всеки, който участва в тях, разбира, че е престъпник и т.н. Преди няколко дни слушах обвинения, че НАП не си събира акциза, това е нерационално, тъй като НАП от две години не събира акциз, допълни Орешарски. Ще взема всички мерки да бъдат разследвани всякакви нарушители, каза още финансовият министър.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но