20.06.2024 15:37

Оставка на Терзиев заради промените на движението около НДК и решението на ВАС: ГЕРБ-София

Видян 2557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ в Столичната община поискаха оставката на кмета Васил Терзиев заради решението на Върховния административен съд (ВАС), че новата организация на движението в центъра на София противоречи на закона.
„Ние искаме ясно да ни бъде казано колко ще струват последващите действия по реорганизацията на движението по бул. „Витоша“, след като ВАС я обяви за незаконна”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев.


„Кой ще плати сметката?“, попита той.


Вучев припомни, че искат оставката на заместник-кмета по транспорт, но сега ще поискат и на кмета на София - Васил Терзиев. „Терзиев застана до Павлов, не се разграничи от него и не го освободи. Сега искаме и неговата оставка, смятаме, че имаме право за това“, каза общинският съветник.


Прошко Прошков запита не е ли престъпление, когато се извършват незаконни действия? "Има достатъчно основание действията на ПП-ДБ-Спаси София да бъдат действия за самосезиране на прокуратурата за реорганизацията на движението", каза Прошков, който също се обяви за оставката на кмета на София Васил Терзиев и неговия управленски екип заради несправяне със задачите на столицата.


"Време е за оставки и търсене на отговорност, а не за взаимни обвинения", подчерта Прошко Прошков. Той добави, че организацията на движението в настоящия ѝ вид не може да съществува. "Колко струваше незаконната авантюра на ПП-ДБ-Спаси София", запита Прошко Прошков.



 Снимка: Фокус


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес се проявете като отговорни личности

Днес се проявете като отговорни личности. Спазвайте