08.08.2013 13:35

От Президентството поискали да няма БГ медии на вечерята - ифтар

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главното мюфтийство беше домакин на тържествена вечеря - ифтар, която беше уважена от президента Росен Плевнелиев и заместник-минстър председателят на Турция Бекир Боздаг. Това каза главният секретар на мюфтийството Ахмед Ахмедов по БНР.


"Главно мюфтийство категорично отрича главният мюфтия да е постановил подобна заповед български медии да не бъдат допуснати до мероприятието, за да го отразят. Молбата беше от прессекретариата на президента да не бъдат допуснати представителите на българските медии и ние просто изпълнихме тяхната молба. Мога да ви уверя, че в залата присъстваха единствено и само представителите на турската национална телевизия и турската национална информационна агенция. Други колеги от други турски медии също бяха помолени впоследствие да напуснат залата", каза той.


По думите на Ахмедов по време на вечерята не е имало медии, които да снимат. По отношение на слухове, че на вечерята са присъствали част от подсъдимите по делото в Пазарджик Ахмедов заяви: "Това са част от нашите служители. Съвсем нормално е да бъдат поканени. Нека да не смесваме обвиненията с присъдата".


Президентът Росен Плевнелиев присъства късно в сряда в Пловдив на вечеря-ифтар по случай Рамазан Байрам, по покана на главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България Мустафа Хаджи, съобщиха от прессекретариата на президентството.


"Вярвам, че празниците са истински, когато ги прекарваме с нашите близки, приятели и съседи. От векове в България съжителстват различни религии и народности, всички ние заедно посрещаме несгодите, заедно споделяме успехите и заедно градим бъдещето", заяви държавният глава в приветствието си по случай празника.


Президентът подчерта, че страната ни с право се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности.


Късно снощи бТВ съобщи, че празничната вечеря по случай свещения за мюсюлманите празник в Пловдив в присъствието на президента и на турския вицепремиер е започнала с безпрецедентен скандал.


Сред присъстващите на вечерята репортерите забелязаха някои от подсъдимите по пазарджишкото дело за ислямски фундаментализъм. Българските журналисти, за разлика от турските им колеги, демонстративно не бяха допуснати на срещата.


Първо бяха изолирани в сладкарницата на хотела, след което ги изтласкаха пред погледите на турските им колеги. От главното мюфтийство не успяха да обяснят действията си: "Не е религиозна дискриминация! Благодаря ви!", заяви Ахмед Ахмед, главен секретар на главното мюфтийство.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей