28.06.2020 08:13

От страх и зависимости прокуратурата не вижда грабежите: Президентът

Видян 2466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата не вижда корупцията и държавните грабежи заради страх и зависимости, обяви президентът Румен Радев в събота. Ден по-рано главният прокурор Иван Гешев заяви пред БНТ, че още двама от съветниците на държавния глава са били разпитвани като свидетели. Според Гешев това не е проблем и след като премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов могат да дават показания, и президентските съветници могат да бъдат разпитвани.


"Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно – страх и зависимости", отговори Радев.


От няколко дни прокуратурата всеки ден пуска на порции комуникацията на съветника на Радев и бивш вътрешен министър Пламен Узунов с бизнесмена Пламен Бобоков. По случая се води дело за търговия с влияние и макар все още да няма обвиняеми, разследващите не пропускат да обявят нови доказателства с обяснението, че обществеността трябва да бъде информирана.


Освен, че съветниците му са мушката, за самия Радев се правят намеци, че е замесен в разговорите. Наблюдаващите делото прокурори тактично подхвърлят, че вероятно има и "лице с имунитет".


Това е поредният конфликт на президента с главния прокурор Гешев. През януари прокуратурата пусна СРС-та, в които се чува гласът на президента.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева