27.06.2024 16:35

Отказвам на кабинета да ръководя делегация ни на Срещата на върха на НАТО: Радев

Видян 955 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вчера, 26 юни 2024 г., Министерският съвет одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага да ръководя българската делегация, да изложа приетите вече рамкови позиции и на тяхна основа „да одобря и/или утвърдя“ представените на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи.

Като държавен глава и върховен главнокомандващ винаги съм настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна остро осъждам руската агресия. На националните и международни форуми винаги съм поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

В същото време не приемам някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това не приемам предложението на правителството да ръководя българската делегация и да участвам в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, коментира президентът Румен Радев.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.06.2024 18:09

    Господин Президент, трудно се стои на два стола, още по-трудно се носят две дини под една мишница.Иницирай референдум по въпросите за членството ни в НАТО и ЕС в сегашният му вид и след като научиш какво иска суверена, тогава като глава на нацията изразявай правдиви позиции, а не конюнктурно политически ! ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог