Свързани новини

08.08.2011 16:45

Откриват фалшива IKEA в Китай

Видян 2004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В югоизточния китайски град Кунмин е открит мебелен магазин, напълно имитиращ вътрешния дизайн и селекцията от продукти на шведската верига IKEA, съобщи "Ройтерс", цитиран от списание Регал.


Магазинът 11 Furniture е разположен на четири етажа с площ 10 000 кв. м. Обстановката е изцяло изпълнена в известната жълто-синя цветова схема на IKEA. Копирана е и системата за ориентиране вътре в магазина с малки моливчета подобно на шведския оригинал, а различните мебели са групирани във вид на готови подредени стаи, досущ като в оригиналния магазин.


Мястото за отдих и ресторантът също са оформени в характерния за IKEA минималистичен стил. Менюто обаче се различава – вместо шведската сьомга и кюфтенца клиентите могат да си поръчат традиционното за Китай кълцано свинско с яйца.


Мебелната фирма IKEA е основана през 1943 г., като в момента е най-големият търговец на мебели в световен мащаб, притежаващ 270 магазина в 36 страни по света. В Китай компанията е представена с 9 магазина, най-вече в богатите градове. Пред "Ройтерс" представители на китайския клон на фирмата са заявили, че ще защитят интелектуалната си собственост.


Клиенти на 11 Furniture споделят, че не намират разлика между магазина и оригинала на IKEA.


"Мислех да си поръчам стоки от магазина на IKEA и да ми ги доставят. Това обаче ми се стори прекалено объркано и затова дойдох тук", коментира Ли от град Кунмин.


Този магазин е емблематичен за новата вълна фалшиви стоки в Китай, коментира "Ройтерс". Измамниците вече не се задоволяват само с копиране на DVD дискове, дрехи или обувки.


Фалшификатите пресъздават външния вид, усещането и качеството на услугата на западни компании, като по същество копират цели брандове.


Друг подобен случай бе разкриването на мрежа от фалшиви магазини за електроника, които копираха популярната верига "Епъл". Два от петте магазина бяха затворени в края на юли.


 В България мебелни магазини АИКО също копират ИКЕА - логото и цветовете са същите, идентични 4 букви, звучене, което едва ли е само случайност, коментират спецове.


Снимка: Reuters



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Трябва да сте добре организирани

Трябва да сте добре организирани, за да приключите още