28.09.2008 12:28

Овчаров: БГ-службите трябва да излязат от състоянието на бившата ДС

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цените на природния газ се определят на 75% от цените на световните пазари, заяви пред БНР Румен Овчаров, депутат от Коалиция за България.


Известно е, че Булгаргаз го продава на цени по-евтини от тези, на които ги купува, посочи Овчаров. Не бива да се коментира пред ЕК, че в България се вдигат цените, защото ще бъдем упрекнати за нелоялна конкуренция при тези по-ниски цени в сравнение с пазарните, допълни той. Овчаров неколкократно подчерта, че договорът с Газпром не е секретен и той го е предоставил в качеството си на министър на икономиката и енергетиката в Народното събрание, но само независимият депутат Минчо Христов се е запознал с него. И не е редно депутатът от ОДС Мартин Димитров да продължава да твърди, че е секретен, уточни Овчаров.


Казах, че съм съгласен да ме подслушват, защото съм претръпнал. Но никога няма да се съглася да се компрометират службите и те не могат да си гледат работата, заяви Румен Овчаров. По повод на скандала, през пролетта на миналата година, когато той си подаде оставката Овчаров каза, че той е бил скалъпен, но нищо не се е доказало. И сега в никакъв случай не би искал подобни истории да се повторят, категоричен е Овчаров. Според него българските служби трябва да излязат от състоянието на бившата държавна сигурност да следят хората с партиен билет, те трябва да престанат да създават интриги и по този начин да симулират дейност пред европейските институции. Овчаров се надява, че ДАНС трябва да се грижи за свободата включително и на словото, а не да правят обратното и да раздухват скандали и интриги. Никога не съм бил свързан със службите и за това мога да говоря по-свободно за тях, подчерта Румен Овчаров. Аз подадох оставката основно поради натиска към БСП от страна именно на службите, както и под натиска на определени политически и икономически сили, заяви той, но не пожела да конкретизира. Според него именно това е основната задача на Петко Сертов като ръководител на ДАНС да предотврати подобни действия. На риторичен въпрос на водещата, не ставали дума за политически начин от страна на ДПС, Овчаров не отрече. Той посочи, че Христо Ковачки става все по-голям играч в енергетиката с неговите топлофикационни дружества но стои твърде близо до ДПС и приватизира печалбите, за това трябва да внимава. /БГНЕС



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева