Свързани новини

04.07.2012 15:38

Парламентът слага шалтер на Семерджиев

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

4 дни след като сметките за вода, ток и парно скочиха шоково и прогнозираните от ДКЕВР 10% ръст в цената на електричеството се оказаха 13%, парламентът реши да вземе нещата в свои ръце. Очаква се кабинетът да създаде постоянно действаща комисия, която да контролира работата на регулатора. Инициативата е на премиера Бойко Борисов заради многото критики от последните дни. Това обяви министърът на икономиката Делян Добрев, който проведе консултации с депутатите от ГЕРБ.


„Новият орган ще е на паритетен признак и в него ще участват равен брой депутати от всички парламентарни групи“, обяви Добрев. Предложението дойде няколко часа след като управляващи и опозиция отново преплетоха шпаги с декларации в пленарната зала кой е отговорен за скока на цената на тока.


Страстите около скока на цената на тока продължават вече близо седмица. Заради шоковото поскъпване на тока ВМРО и Атака събраха на протест в сряда стотици свои симпатизанти пред Министерския съвет.


Замразяване на цените на тока поне за една година и реформиране на целия енергиен сектор поискаха демонстрантите срещу шоковото поскъпване на цената на енергоносителите.


Още във вторник националистите, а след тях и социалистите, поискаха главата на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Той пък им отговори, че ходи с оставка в джоба, но няма намерение да напусне поста си.


Преди това обяви, че няма грешка в увеличението на цените на тока вместо с 10% с 13 на сто, защото има процедура, по която ДКЕВР взема решение и тя е спазена.




Снимка: БТА





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв