Свързани новини

13.08.2021 10:08

Първите плащания по Плана за възстановяване ще бъдат застрашени без стабилно правителство: Пеканов

Видян 2260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ако не се направи стабилно правителство, първите плащания по Плана за възстановяване и развитие ще бъдат застрашени“. Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов в отговор на въпрос на гражданин в по време на събитието „Властта говори! Открито“, предаде бТВ. В рамките на час министърът отговори на редица питания на гражданите за парите от Европа, въвеждането на еврото и данъчното облагане. „Това (за забавянето на авансовите плащания наистина е проблем). Дълго време се спекулираше, че другите страни са получили прати, а ние сме. Напротив, едва сега през август месец първите страни, които са подали плановете през май. Дали тези пари ще дойдат октомври или ноември в макроикономически план за мен няма голямо значение. В момента икономиката е в етапа на възстановяване, сега средствата не са нужни през есента ще са нужни. Едно забавяне извън рамките на тази година може да бъде проблемно от гледна точка на бюджета. Тук е моят апел към парламентарните групи да мислят за плана, има отворени точки, които само те могат да решат “, каза Пеканов.

Парите по плана за възстановяване са обвързани с конкретни реформи, които трябва да бъдат изпълнени, ако това не се случи, средствата няма да бъдат получени, отбеляза вицепремиерът.


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.