30.10.2008 18:05

Петър Димитров щял да съди Бойко за обида

Видян 2122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата и Столична община поведоха люта битка кой да вземе цялия капитал „Топлофикация – София“. Сблъсъкът между институциите като че ли се пренася и на лична основа между кмета Борисов и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Срещу него кметът вече заведе дело за клевета. Сега Димитров обаче изрази намерението си да отвърне на удара, понеже градоначалника отправил „кръчмарски ругатни по негов и на премиера Станишев адрес“. Министърът вероятно щял да заведе дело за обида.
Той не можел да преглътне „кръчмарския език“ и „кръчмарските ругатни“, които според него са недопустими не само за четвъртия човек в държавата, както Бойко обичал сам да се нарича, а и за употреба на улицата. „Като кмет той е служебно лице и носи отговорност по Наказателния кодекс“, добави Петър Димитров.
Според слуховете появата на тайнствен инвеститор, готов да купи отоплителното дружество, е в основата на желанието всяка от двете страни да притежава цялата „Топлофикация – София“. От общината обявиха, че конкурс за когенерацията (произвеждането на ток покрай топлинната енергия) нямало да има. Министър Димитров се усъмни в почтеността на подобна сделка, защото когато нямало яснота и прозрачност, винаги възниквали съмнения за получаването на комисиони, което също било форма на корупция. Той спомена, че на 11 ноември ще се гледа делото срещу него, заведено от кмета, поради думите му, че има един български политик, разследван от Американския конгрес.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева