Свързани новини

06.12.2021 11:09

Петков: Очакваме да имаме 4 вицепремиери и две нови министерства

Видян 1731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очакваме да имаме четирима вицепремиери и две нови министерства". Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков след консултациите при президента Румен Радев, предаде Нова тв.


„Снощи в полунощ изпратихме коалиционното споразумение на нашите партньори, в което направихме предложение за разпределението на министерствата. Надяваме се да чуем отговор на въпроса дали имат същите виждания като нас. Това, което постигаме, е добра комуникация и добра дисциплина. Разпределението е много близко до пропорцията на депутатите в Народното събрание", поясни той.


И допълни, че със сигурност мандатът за съставяне на правителство ще им бъде връчен от президента в рамките на тази седмица. 


По думите му най-важното е новата структура на Министерския съвет да бъде максимално работеща. „Гледаме най-функционално как да се разпределят нещата. Не е било функция толкова много само на партийни разпределения“, каза Петков.


Той бе категоричен, че няма да бавят и ден мандата, ако се споразумеят с коалиционните партньори.


„Имаше едни точки, по които трябва да се направи анализ. Има теми, по които имаме различно мнение. Във всяка една от 18-те групи имаме 90% сходност. Нямаме група, в която да имаме 100% изчистване, но нямаме и група, в която да имаме червена линия, през която не може да се постигне споразумение”, обясни съпредседателят на ПП.


И обяви, че ще има Министерство на държавните предприятия.


„Реално Министерството на икономиката плюс едно-две други държавни предприятия ще бъде разделено на две, така че да има едно министерство, което ще бъде на иновациите и растежа. Другото ще бъде на държавните предприятия“, обясни Кирил Петков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот