Свързани новини

14.06.2021 11:42

Петков: Още два ремонтирани от държавата язовира са празни

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още два от десетте ремонтирани от държавната компания "Монтажи" язовира са празни - Злати войвода 3 Злати Войвода 4. На връх Нова година, на 31 декември, те са предадени от "Монтажи" към ДКК и след това, до ден днешен, не са предадаени на държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири. Всичко е платено по тях, но още не са влезли в експлоатация и по закон не може да има вода в тях и да се използват за каквито и да е цели. За мен това е безстопанственост. Това обяви министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг. Преди да посети тези два язовира до Сливен, през уикенда Петков направи проверка и на "Пазар дере" край Ловеч, който определи като "локва".


Цената за транспорт на тон километър, както и за бетон при ремонта и на трите язовира е била една и съща - съответно 1,16 лв. и 214 лв. за кубик, като във втората не се включва превоз, куфраж и армировка


Тези два язовира са в сливен а третия в ловеч – 1,16 лв. цена на тон километър за транспорт, една и съща сума. За бетон цените и на трите 214 лв. на кубик и не включват превоза 33 лв., нито кофража, нито армировката, заключи още министъра. Според него тези цени са 5 пъти над пазарните за транспорт, а за бетона - със 100 лв.


Освен че язовирите са предадени след ремонт на Нова година, подозрително било и, че една и съща фирма е извършвала и трите ремонта. Над 82% от всички договори на "Монтажи" били дадени на 6-8 компании.


"Още днес ще поискам ДКК да ми обясни защо 6 месеца не е предала тези 3 язовира, защо цените са на тези високи нива. Ще вкараме финансовата инспекция да ги провери. Оттук нататък всеки договор ще минава през комисията за прозрачност и контрол към министерството. Резултатите от доклада ще изпратя и в прокуратурата", заяви министърът.


Попитан дали ще иска оставки, Петков заяви, че тези дружества си имат собствен надзор и управители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак