Свързани новини

19.12.2008 09:29

Петров: "Депутатка командва МВР,Миков мрази полицаите"

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сам подадох заявление за напускане, защото реших, че няма как да работя с министър, който прави кадрови промени, включително и на най-високо ниво, без да познава обстановката в службите, ръководителите, които подменя, и тези, които назначава. Той се ръководеше от листчета, които разнасяше в джобовете си и вадеше при обсъжданията. Очевидно те бяха написани от други хора. Това означаваше, че някой друг ръководи министерството, стоейки в сянка".


Това казва бившият главен секертар на МВР Валентин Петров в интервю за вестник "24 часа". Според него "Миков няма визия за по-нататъшното развитие на МВР". "Не беше трудно да се предвидят последствията, след като МВР се ръководеше, а вероятно и сега е така, от една депутатка, която прави оперативки и заслушвания на служители от специалните служби по действащи оперативни разработки. Това се е случвало в присъствието на министъра и е абсолютно недопустимо", казва още Петров. На въпрос, защо не казва името й той отговаря: "Мисля, че всички се сещат. Тази депутатка заявява, че “държи” трансферните права на висш ръководен служител от МВР, което е недопустимо. А по въпроса защо и как бе сменено предишното ръководство на МВР тепърва ще се говори. Фактът, че Миков сега разбирал, че правилно ме е уволнил, потвърждава, че е действал по чужда воля".


Според него "непрекъснато се правят структурни промени, всяка следваща все по-неудачна и безцелна". "При последната реално бяха унищожени службата за борба с организираната престъпност и Националната служба "Полиция". При такива промени настъпва кадрови хаос и напрежение в състава.Въпреки приемането на новия закон и правилника не е преназначен 99% от състава на МВР на новите длъжности. Това създава чувство на несигурност,а да не говорим за перспективи и израстване в кариерата. Смея да твърдя, че професионалното ръководство няма участие в изготвянето на проекта", подчертава Валентин Петров и добавя: Докато през 1990 г. при бюджет от 355 млн. лв. 53% са използвани за текуща издръжка, през 2008 г. при бюджет от почти 1 млрд. лв. за същото перо са използвани само 13,7%. Дори в абсолютни цифри през 1990 г. са използвани с 50 млн. повече. Това обяснява защо днес има толкова проблеми с материално-техническото състояние"... В София и големите градове беше изцяло подменен автопаркът, а в столицата се ремонтираха 3 РПУ-та, непипнати 30 г. Служителите и тогава не можеха да се похвалят с кой знае какви заплати, но имаха много по-голяма сигурност и не на последно място самочувствие. "Днес обаче на полицаите им се казва "незаменими хора няма", "на когото не му харесва, да си отива", "не заслужавате повече пари". И за съжаление това се казва от ръководството. Това е първият МВР шеф,който си позволи да говори за "ченгеджийски внушения", вероятно позовавайки се на аристократичния си произход. С тази си позиция той се противопоставя на МВР.По презумпция той е ченге № 1, в случая обаче явно човекът не е на страната на пазителите на реда. От поведението и медийни му изяви се вижда, че той мрази полицаите и униформата им и изпитва пренебрежение към тях. Това е и основната причина според мен за "пушенето" пред МВР. Полицаите, офицерите и генералите трябва да бъдат уважавани, г-н Миков, защото на тях се крепи авторитетът на МВР, а не на министри еднодневки като вас".


На въпрос не атакува ли по лични причини Миков? Валентин Петров отговаря: Днес одобрението за МВР е на дъното и заради най-мразения от служителите си министър. За разлика от него други министри се ползват с уважението на полицаите и днес, когато са извън МВР. Няма как да се скрие от служителите, че в кабинета на министъра с месеци отлежават купища документи, по които няма решения. Това може да бъде наречено само отказ от управление и издава безпомощност, страх да се подписват документи заради некомпетентност и злепоставя МВР.Това се случва в едно министерство, където от бързината и точността на решенията зависи всичко. На нападките на г-н Миков не бих отговарял, за да не слизам на нивото му. Но се чувствам длъжен да го направя заради честта и достойнството на хилядите служители. За разлика от него аз и много колеги сме преминали през всички нива в йерархията на МВР. С всички награди, с които аз "се кича" според него, са ме удостоили негови предшественици, уважаващи и ценящи труда на полицая. Информация за кариерата ми може да получи от дирекция "Човешки ресурси", което той очевидно не знае. Тогава нямаше да говори глупости". По повод на твърдението му, че "Татяна Дончева кадрува в МВР и че някой друг плаща джиесема й" Петров казва следното: Вярвам, си спомняте какво активно участие взе тя в дискредитирането на бившето ръководство на МВР и колко активно кадрува след това. Чий е телефонът и кой плаща за него, трябва да отговори тя. Ако наистина не е неин, как тогава е искала сведения в ДАНС и МВР дали той е обект на внимание на службите".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със