Свързани новини

11.06.2014 12:10

Пленумът на БСП подкрепи Станишев

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След доста дълго обсъждане, НС даде мандат на председателя на партията за това да се премине към следващи избори, като се направят необходимите промени и в Бюрото, и в Националния предизборен център, от негова страна да се предложат промени, и да се премине към предсрочен парламентарен вот във възможно най-кратките срокове. Защо не и края на юли, говорим за възможно най-кратките срокове, заяви Антон Кутев пред централата на БСП, предаде нюз.бг.



Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но тя остава депутат.



Това обяви „червеният" депутат Антон Кутев след продължил 8-часов пленум на БСП.



Георги Кадиев също е подал оставка, но не е ясно точно от какъв пост. Според Нова телевизия той е подал оставка като депутат и член на Националния съвет.



„Единствената оставка, която беше подадена беше на Георги Кадиев по негово собствено желание. Корнелия Нинова също обяви, че подава оставка като зам.-председател на ПГ на КБ, но за това тя трябва да говори", категоричен бе депутатът.



Кутев обясни, че за целта е бил даден мандат на председателя на партията да се проведат съответните разговори и с коалиционните партньори от ДПС, с президента на страната и с другите партии.



„Целта е възможно най-бързи избори, а кога ще бъдат те, трябва да се установи в рамките на тези разговори, за които му беше даден мандат", допълни депутатът.



На въпрос какви ще бъдат промените, народният представител отговори, че Пленумът е дал мандат на Станишев да направи промените, които иска, а какви ще бъдат те ще се разбере в близките дни.



По неговите думи оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори.



„Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни", допълни той.



Кутев обясни, че на Националния съвет също се е говорило и за Конгрес на партията, но това ще стане ясно след като се види датата на изборите.



„Според нашия устав има срок, който мисля, че беше 2 месеца, за насрочване на дата. Както виждате едната от двете възможности за дата на избори в края на юли е преди тези два месеца", поясни той.



Според народният представител вътрешна опозиция в БСП винаги е имало и тя по-често е по-шумна, отколкото външната. „Няма основания да говорим за преврат. Конкретно оставката на Станишев не е искана, но се говореше за оставка на ръководството и промени, но това е нещо, което би трябвало да се решава на следващ Конгрес", заключи Антон Кутев.



Нинова от своя страна заяви, цитирана от "Фокус", че с оставката си е поела отговорност.



Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример, поясни тя и добави: „Аз казах - поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам".



След 8-часовото заседание от пресцентъра на БСП изпратиха част от приетите от партията решения. Те са приети със 118"За", 2 "Против" и 4 "Въздържали се". Така пленумът даде огромна подкрепа за Станишев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец