Свързани новини

14.10.2013 11:24

Плевнелиев извадил 700 000 евро кеш, за да купи лукс имот в Гърция

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Росен Плевнелиев е извадил 700 000 евро кеш, за да си купи парцела в Гърция в Халкидики, в който после си е построил и къщата, съобщава TV7.


Според брокери имотът е купен изгодно. Земята обединява три парцела и е на обща площ от 5000 квадрата с 400 квадрата постройка. Разследването на TV 7 се натъкнало на факта, че данъчната оценка на имота е три пъти по-малко, а сделката е сключена на цена от 700 000 евро. Нотариусът в Гърция, при който е изповядана сделката, е описал в договора, че сумата е платена кеш.


Сумата е разпределена справедливо между тримата собственици на отделните парцели. След това Плевнелиев е платил 65 000 данък.


Разследването показва също така, че бивша офшорна фирма на Росен Плевнелиев в Кипър в момента продължава да е действаща, но е собственост на първата му жена Вероника Плевнелиева.


Така на дневен ред изниква въпроса как са изтеглени парите, за да се платят кеш - дали се пренесени през границата, или са изтеглени в Гърция.


От 2007 година сума над 10 000 лева трябва да се декларира на границата.


През 2009 година Росен Плевнелиев е декларирал, че има 2 млн. лева вкъщи. През 2010 сумата е 1,8 млн. лева. В същото време в декларацията си като министър Плевнелиев и записал, че няма влогове.


В момента разследващите от TV 7 са по следите на 420 страници папка, изнесена от НАП, която изцяло съдържа документи на фирмата "Линднер България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.