Свързани новини

19.10.2020 09:30

Победихме само 1 вирус за 15 в., СПИН уби директно 32 млн. – 700 000 само през 2019 г. без „съпътстващи заболявания”, испанският грип сега е сезонен

Видян 7403 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За 15 века човечеството се е справило само с един от многото силни вируси, с които се е сблъскало като мега -епидемия, а с останалите се е научило да живее, без да променя всекидневието си и те сензационно са станали също ежедневие.
През 541 г. избухва първата чумна епидемия, като най-съкрушителната от трите й вълни е между 1346 – 1353 г. Тя отнема 200 млн.живота при многократно по-нисък брой население по света. За огромна изненада на мнозина: ЧУМАТА Е ЖИВА И ДНЕС, но не плаши никого, не е в новините, макар да е супер по-опасна от коронавируса, мнозина дори не знаят, че човечеството реално не е удържало победа над нея.
Следваща голяма опасност за хората се оказва едрата шарка. Това е един от най-смъртоностните вируси, познат на човечеството. Убива всеки трети заразен и САМО ПРЕЗ 20-И ВЕК ПОГУБВА 300 МЛН.ДУШИ – ТОГАВА НАД 5% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА. Но никой вече не умира от едра шарка. Причината е успехът на науката. Това е и единственият победен от хората смъртоносен вирус с голяма епидемия, което пък става посредством британска ваксина. И сега, с коронавируса, погледите отново са отправени към Острова, където в лабораториите на университета в Оксфорд до месец трябва да излезе окончателно така чаканата и предплатена от ЕС и с нашите пари евроваксина.
Вече два века ни мъчи холерата, която И ДНЕС ВСЯКА ГОДИНА УБИВА 100 000 – 140 000 ДУШИ ДИРЕКТНО, НЕ УМИРАТ С НЕЯ, НО ОТ ИНФАРКТ, ИНСУЛТ ИЛИ ДРУГИ „СЪПЪТСТВАЩИ” ЗАБОЛЯВАНИЯ. Първото голямо огнище е от 1817 година. Болестта се предава чрез заразена вода или храна и е причинила седем пандемии според статистиката на СЗО. Подобряването на хигиената и санитарните условия успяват до голяма степен да я елиминират, но тя продължава да е активна.
Човечеството преживява и няколко грипни пандемии, без да има универсално лекарство или ваксина и до днес. Най-голямата и най-страшната е инфлуенцата, която сега наричаме сезонен грип. Тя се появява през 1918 г., а двете големи вълни убиват между 50 и 100 млн. души само в Европа. Постепенно болестта отслабва и започва да циркулира всяка година, превръщайки се в сезонен грип. Припламва отново в единствената сравнима година на обществени и здравни сътресения с 2020 г. – смятаната сега по-скоро


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец