Свързани новини

12.04.2019 15:33

Полицията разкри цех за фалшиви документи за самоличност в Шумен

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицията разкри незаконен цех за изготвяне на фалшиви документи за самоличност. Криминалисти и служители от „Икономическа полиция“ предприеха множество оперативни действия след получен сигнал. Малко след 19.00 часа на 10 април на бензиностанция в Шумен е извършена полицейска операция, предаде Фокус.

33-годишен мъж от Шумен е проверен, след като стоял дълго време в автомобила си. Униформените забелязали добре опакована конзолна игра. При направена щателна проверка е установено, че между платките на играта има четири фалшиви български документи за самоличност - две лични карти и два международни паспорта, изработени с изключително прецизно качество. При извършения първоначален оглед документите по последен образец били трудно различими от истински.

Последвало претърсване в имоти в Шумен и село край града, ползвани от 33-годишния мъж. Намерени били множество документи за самоличност – български и чужди, заготовки за документи за самоличност в различна степен на завършеност. В помещение от апартамента обособено като „паспортно бюро“ е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност. Намерени са над 100 бели на цвят пластики, подготвени за производство на лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства, матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина, иглен плотер, ламинатор, инструменти за фина техника, термоламиниращи фолиа с релефни мотиви и кинеографски елементи.

Криминалисти са установили, че производството в цеха за изработка на лични документи е със затворен цикъл. Фалшивите лични карти и паспорти са изработвани от 33-годишния мъж. Ползвал е материали, част от тях продаващи се легално. Разполагал е с необходимия софтуер за изцяло завършен цикъл на производство за трите вида документи за самоличност. В имот в шуменско село освен принтери и техника за печат са намерени около 2,5 кг суха зелена тревна маса, която при направения полеви нарко тест реагирала на марихуана. Мъжът с инициали В.П. от Шумен е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в града. С постановление на прокурор на В.П. е наложена мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към