Свързани новини

31.10.2019 09:45

Поптодорова за шпионския скандал: България показва, че е недвусмислен съюзник на НАТО и ЕС

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   С изгонването на руския дипломат България показва, че е недвусмислен съюзник на НАТО и ЕС. Това заяви в ефира на NOVA бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова. Тя коментира и прелитането на руски военно самолет, който транспортира руска ракетна установка ЕС-400 през територията на страната ни.  Беше съобщено, че машината участва във военни учения в Сърбия  и получи разрешение от Външното ни министерство да премине през българското въздушно пространство.

  Шпионският скандал изглежда като такъв в очите на българите нашите, защото досега темата е била предпазливо заобикаляна. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” Елена Поптодорова, която е и вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор.

„Може би най-сетне тази „срамежливост” да се говори по тази тема е преодоляна и ще можем да обсъждаме един проблем, който не е само в България. То е и в много други държави. Най-яркият пример е Великобритания, обадиха се Германия, Франция. Австрия, Швейцария”, коментира Елена Поптодорова.

По думите й уличеният в шпионаж руски дипломат е могъл да придобие информация за всички теми, решения и договорености за членството на България в НАТО. Той е бил от военното разузнаване, което означава, че се е вълнувал от военните измерения, допълни Поптодорова.

„От тук нататък следва да се намерят доказателства”, каза още тя.


Снимка: бтв


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 крадлата на кремче 31.10.2019 10:36

    „Може би най-сетне тази „срамежливост” да се говори по тази тема ще бъде преодоляна и ще можем да обсъждаме един проблем, който е САМО в България-КРАДЛА, да заема важна длъжност в НПО,че и да дава акъл.

  • 001 спомени от близкото минало 31.10.2019 10:23

    A българите недвусмислено знаят, че Поптодорова е крадла на кремче от магазина на летището във Варшава, Полша!И тая ще дава изявления!!!!!!!!!!!!1

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.