Свързани новини

10.02.2017 11:26

Поръчки за милиони за семейната фирма на Деси Тежката артилерия

Видян 25085 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нови 221 бона прибра съпругът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова - Красимир. Парите потичат към семейството след странни анекси към договорите за изграждане на защитено жилище във врачанския квартал „Река лева“ и Центъра за настаняване в квартал „Дъбника“, подписани през есента на 2012 г. от Атанасов и Община Враца. Те са за 1 млн. лв., а русенският консорциум „ГБСД-09″, където фирмата на Красимир Атанасов „Декра Строй“ ЕООД държи 90% от капитала“, трябва да изгради сградите до ключ.


Тогава Атанасова, определила себе си като "тежката на артилерия" на ГЕРБ, заяви че съпругът и е спечелил поръчката без нейната намеса. Това беше втората му милионна поръчка след ремонт на психодиспансера, откъдето Тежката артилерия полетя, та кацна в Народното събрание.


От Община Враца обясниха пред BPost.bg, че месеци след старта на строителните работи, Красимир Атанасов е поискал отпускането на още пари, тъй като изведнъж се появили „допълнителни“ работи. Според документите в Агенцията за обществени поръчки става дума за липсата на канализация, водопровод и елинсталиция.


Куриозното в случая е, че комисията от местната власт приема двата обекта, без да забележи, че лисват нужните за всеки дом вода, ток и канализация.


Кметът на Община Враца Николай Иванов отказа до отговори на въпросите на BPost.bg. Вместо него, ръководителката на обекта Розалина Георгиева обясни, че 95 % от стойността на двата обекта вече е платена на Красимир Атанасов.


Едва след това, общинарите във Враца изчисляват, че отстраняването на „пропуските“ на депутатския съпруг ще струва облизо 240 000 лева с ДДС. Първоначално се прави опит да бъде сключен договор с „ГБСД-09“, без провеждането на търг. Решението обаче моментално е отменено от Агенцията за обществени поръчки.


Тогава се прилага стандартната за корупционните афери врътка „договаряне без обявление“. Изпратена е покана само до фирмата на министерския съпруг и очаквано той е одобрен за изпълнител за „пропуските“, за които са му платени 1 млн. лв.


„ГБСД-09″ на Красимир Атанасов безпроблемно сключва още два договора за довършването на сградите. Цените са съответно 220 940 лв. с ДДС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.