Свързани новини

08.04.2013 14:19

Повишават мотивацията на служителите в образователния сектор с нов проект

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проект Модерна администрация – гарант за модерното образование беше представен днес на пресконференция в Столичната община. Основните цели на проекта са да се изгради модерна и ефективна администрация за осъществяване на политиките в предучилищното и училищно образование, да се подобри управлението на административните структури и да се създаде работещо партньорство между служителите от общините в столицата и страната. „Проектът е на стойност близо 380 000 лв., тече от година и половина  и обхваща над 400 учебни и детски заведения. Изключително доволна съм от свършената работа, без компетентни служители не може да се постигне напредък. В Столичната община образованието е приоритет. Бих искала този проект да се мултиплицира и в другите сфери на общината“, заяви Мария Минчева, директор на Дирекция образование. По думите на Яна Петкова, изпълнител на проекта, при подбора на държавните служители трябва да има унифицирани правила и тестове за провеждане на интервютата. „В момента няма регулярна процедура за одит на подготовката на служителите в системата, по това предстои да се работи.“ заяви тя. Според нея условията на работа и допълнителните възнаграждения са главните мотивиращи фактори за работещите, от друга страна най-демотивиращият е липсата на перспектива за кариерно развитие. Заместник-кметът на Столичната община Тодор Чобанов от своя страна каза „Залагаме на новите съвременни длъжностни характеристики, вътрешни правила и стратегически насоки за по-добро управление, които ще продължат да действат и след приключването на проекта“. 




Етикети
, , , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци