Николай Ненков

Свързани новини

12.05.2023 09:37

ПП/ДБ: Д. Атанасова наруши джентълменското споразумение, тя: "не е изчерпано"

Видян 2291 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десислава Атанасова от ГЕРБ сега наруши джентълменското споразумение, заяви на брифинг Николай Денков от ПП/ДБ, който бе заместник-министър при Борисов. Денков цитира думите на Атанасова от парламентарната трибуна, с които бе отпушената процедурата за избор на председател на НС и парламентът започна работа:


"Но държа да кажа, че ние постигнахме това споразумение между двете парламентарни групи, които ще подкрепят тази номинация с изискването, ако 49-ото НС има по-дълъг живот от 3 месеца, заедно с кандидатурата на председателя на българския парламент, тоест Росен Желязков, да има ротации и на председателя на комисията по правни въпроси, който ще бъде излъчен от ПП/ДБ. Даваме си сметка, че този наш ангажимент е израз на добронамерен тон между двете политически групи, че не може да бъде закрепен с акт на НС и разчитаме, че този ангажимент би се спазвал в бъдеще, както от страна на ГЕРБ/СДС, така и от страна на ПП/ДБ".


По думите на Денков затова от ПП/ДБ имат причини да да бъдат внимателни в отношенията си с ГЕРБ/СДС, защото във всеки един момент това, за което сме се споразумели може да бъде нарушено, поставяйки допълнителни условия, акценти, нюанси. Днес Атанасова не се съгласила в дневния ред на депутатите да влезе и избор на шеф на правната комисия.


"До този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС. Аз уверявам колегите от ПП-ДБ, че единствено от нас и тях зависи животът на 49-ото НС да бъде дълъг, то да излъчи редовно правителство на Република България и в този случай въпросът с ротацията на председателя на парламента и избора и ротацията на председателя на правната комисия разбира се, че не стои под въпрос. Това споразумение ще бъде спазено", увери председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Атанасова по повод възникналия спор в пленарна зала.


И тогава, и сега споразумението беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя на парламента, и този на правната комисия.  







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.05.2023 17:53

    Точно в такъв случай, се използва любимата фраза на учиндолският "славей" - ОКСИМОРОН ! Цитирам : - "Десислава Атанасова от ГЕРБ сега наруши джентълменското споразумение", да говорим за джентълмество,в случая е равносилно на понятието "девствена проститутка" ??? ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак