19.05.2024 08:05

Практикуващите християни са по-скептични към AI: Проучване

Видян 8499 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Практикуващите християни и "ангажираните с писанията вярващи" в САЩ са по-скептични към бързото развитие на изкуствения интелект (AI), отколкото обществеността като цяло, според ново проучване на Американското библейско общество.

Във втората глава на годишния доклад "Състоянието на Библията", публикуван миналата седмица, организацията с нестопанска цел проучи мненията на респондентите за технологията и каква роля играе тя в тяхната вяра. Проучването се основава на 2506 онлайн интервюта с възрастни американци във всички щати.

Констатациите показват, че нивата на несигурност относно AI са високи навсякъде, като 68% от широката общественост не е съгласна с идеята, че AI може да "насърчава духовното здраве", а 58% от хората не са съгласни, че AI може да "помогне в моралното разсъждение".


Независимо от ангажираността с Писанията или библейската вярност, в доклада се казва, че "всички не са сигурни как може да изглежда бъдеще с AI". В същото време малко повече от половината от анкетираните са съгласни, че AI ще доведе до увеличаване на безработицата.

"Американците се страхуват повече, отколкото се надяват на изкуствения интелект", заяви Джон Фаркухар Плейк, главен програмен директор на Американското библейско общество и главен редактор на Състоянието на Библията. Той добави, че докато проучването показва "голяма несигурност" повсеместно, "най-голямата несигурност е в пресечната точка на вярата и AI".


 Ангажираните с Писанията американци са "малко повече" загрижени за изкуствения интелект в сравнение с американците като цяло, установи проучването. По същия начин те са по-склонни от връстниците си да изразят съгласие с негативните изявления за AI.

Ангажираните с Писанието показаха средна "оценка на съгласието" от 3,1 на убеждението, че използването на AI "противоречи на библейското учение", в сравнение с оценка за съгласие от 2,7 за широката общественост. По същия начин те са по-склонни да се съгласят, че лошото надделява над доброто, когато става въпрос за AI.


Средното ниво на съгласие, че изкуственият интелект ще доведе до увеличаване на безработицата, също е най-високо сред практикуващите християни, следвани от непрактикуващите християни и нехристияните.

Идеята за свещеник, използващ AI за разработване на проповеди, също е по-осъдителна сред практикуващите християни, отколкото сред непрактикуващите или нехристияните.

Проучването на организацията с нестопанска цел установи, че противно на общоприетото предположение, поколението Z не са по-позитивни по отношение на AI от по-старите поколения, въпреки комфорта си с технологиите като "дигитални туземци". Всъщност поколението Z е "най-загрижено" за това как AI ще се отрази на поминъка им, страхувайки се, че им липсват умения за изкуствен интелект, за да запазят работните си места, според доклада.


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес късметът е на ваша страна

Днес късметът е на ваша страна, не го оставяйте да