01/02
27.05.2016 10:30

Правят ремонт на трасето на трамвай №5

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Столичната община ще реконструира трасето на трамвай №5 в района на бул. Цар Борис III до Съдебната палата, без готовия Руски паметник, като релсите ще бъдат озеленени до площад Македония, стана ясно на изложбата и конференцията Първите 10 години на София в Европейския съюз, организирана от сдружение Екопрограма, програма Европа и район Триадица.



   Трамвайният транспорт ще бъде приоритет за новия програмен период на Столичната община, заяви зам. кметът по строителството и усвояването на евросредства Ирина Савина. Тя припомни, че след като в миналия програмен период бе акцентирано на доставки на нови автобуси и тролеи в столицата, то и сега работата на Столичната община в тази насока продължава. В градския транспорт на столицата трябва да бъдат инвестирани 126 млн. лв. до 2023 г., което включва и закупуване на 13 нови трамвайни мотриси и продължаване на интелигентната система за управление на трафика – 220 нови електронни табла, създаващи по-голямо удобство, каза още тя. По думите на Савина, новите превозни средства ще бъдат нископодови, за да могат максимално да улеснят софиянци и гостите на града.  
Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че на 31 юли ще бъде пуснато последното разширение на метрото – от станция Джеймс Баучер до улица Сребърна. В момента системите са в изпитание, а след 20 юни влаковете тръгват пробно без пътници, каза още тя. По думите на кмета, с последно изградената отсечка от 1,1 км метрото е над 40 км, от които 22 км са изградени през последните 6 години.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци