10.09.2015 17:18

Правят Цар Киро защитен свидетел срещу Гриша Ганчев

Видян 1241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираната прокуратура ще привлече ромския бос Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, като защитен свидетел по делото за данъчни измами срещу Гриша Ганчев, твърди Уикенд.


Цар Киро се е съгласил да сътрудничи на властите и да разкаже за участието си в престъпните схеми на Ганчев с надеждата да облекчи положението си пред Темида, пише вестникът.


Както е известно, Рашков бе част от обкръжението на Гриша Ганчев до смутната за село Катуница 2011 г., когато хора на ромския бос прегазиха умишлено 18-годишния Ангел Петров. Убийството на младежа предизвика размирици в пловдивското село, а фамилия Рашкови бе прогонена от Катуница. От тогава Цар Киро и близките му са влачени по съдилища и арести.


Обвинението срещу Гриша Ганчев разполага с доказателства, че нисичкият баровец от село Микре е ползвал ромския престъпен синдикат на Цар Киро за нерегламентирана покупко-продажба на захар и меласа, пише Уикенд.


Подставени лица на Ганчев са вкарвали контрабандно сладките кристали от Украйна, като стоката е била прехвърляна на пловдивски фирми-бушони, управлявани от близки на Рашков.


Хора на Цар Киро са участвали и в транспортирането на големи количества захар през границите, които не са били декларирани на митницата.


За общата дейност на Гриша Ганчев и Цар Киро се знае от 2011 г., когато при обиск в имението на ромския менте благородник ченгетата откриха заверен банков ордер на стойност 430 000 долара в полза на футболен клуб Литекс. Тогава обаче документът бе покрит от прокуратурата в Пловдив и не послужи като доказателство по делото за неплащане на данъци, което се водеше срещу Цар Киро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със